Support Women and Children in Conflict

Vanaf de oprichting van stichting Support Women and Children in Conflict (SWCC) - april 2017 - heeft African Mission succesvol samengewerkt met de SWCC.

SWCC heeft ervaring met hulp- en ondersteuningsprojecten op verschillende plaatsen in zowel Uganda als South Sudan. Voor ons is de SWCC met manager Jolly een rots in de branding. Jolly heeft ruime ervaring in het beheersen van kleine en middelgrote projecten. SWCC betrekt altijd de gemeenschap en weet als geen ander dat je inzet van de lokale bevolking nodig hebt. Ze weten hoe ze moeten communiceren met (kerk)leiders. Directeur Jolly heeft net als ons een christelijke achtergrond en werkt heel goed samen met de lokale uitvoerders.

Projectmanagement door het SWCC

Voor African Mission begeleidde SWCC projecten en gaf advies op het gebied van kerkbouw en community building in zowel South Sudan als in Uganda. Het betreft scholenbouw, watermanagement, energiemanagement en kleinschalige landbouw projecten. We vertrouwen altijd op SWCC. Het SWCC kan in korte tijd veel werk verzetten omdat het bureau ook samenwerkt met enkele andere (ook door vrouwen geleide) organisaties. Afgelopen februari bezocht ik het hoofdkantoor van SWCC in Juba en kon ik de rapportages van onze projecten inzien. Ik ben onder de indruk van de administratie van SWCC, alles is goed gedocumenteerd.

We raden ten zeerste aan om met SWCC te werken, een betere projectorganisatie kun je je niet wensen.

Lees meer
Anbi Logo