Over African Mission

African Mission is een stichting met projecten South Sudan en noord Uganda. Het is onze passie om de mensen in Afrika te bemoedigen en te ondersteunen. Wij doen dit met overtuiging vanuit een christelijke achtergrond. Het bestuur van de stichting bestaat uit drie personen; van links naar rechts: Jaap Huisman (voorzitter), Ikghlas Abdelrahman (secretaris) en Jaco van Maaren (penningmeester).

South Sudan kan jouw hulp gebruiken!

South Sudan heeft van december 2013 – 2020 een burgeroorlog meegemaakt. Hierdoor zijn veel mensen ontheemd geraakt, veel mensen zijn overleden. Ook zijn veel South Sudanese mensen gevlucht naar met name Uganda. Nog steeds is South Sudan geen rustig en veilig land om in te leven. De overheid doet wat ze kan maar South Sudan is een groot land en sommige delen zijn uitermate dun bevolkt. Vaak zijn er overvallen en onlusten. Wij van African Mission hebben sinds medio 2005 verschillende succesvolle projecten opgezet in South Sudan en de laatste jaren ook in noord Uganda. Sinds december 2020 is het wat rustiger en hebben we gelukkig wat meer toegang tot de projecten in South Sudan en Uganda. In de afgelopen jaren is Leida Kruidhof een aantal maal op werkbezoek geweest in Juba, de hoofdstad van South Sudan. In het voorjaar van 2023 zijn Jaco van Maaren en Jeannet van Maaren samen op werkbezoek geweest. Wij hebben verschillende projecten afgerond en andere projecten opgestart. Hulp is hard nodig, vandaar onze oproep: help South Sudan nu!

Contact

Fanny Blankers-Koenstraat 43
6833 LA Arnhem
Neem contact op

Help mee

Nog steeds hebben heel veel mensen geen schoon drinkwater en heel veel kinderen geen onderwijs. Ook de medische voorzieningen zijn heel primitief. Word daarom Vriend van African Mission.

Doneer nu

Een kleine bijdrage kan al heel veel verschil maken voor de mensen in South Sudan en Uganda. Wat kun jij doen?

Jaco van Maaren

Jaco van Maaren

2018 - heden
info@africanmission.nl
Anbi Logo