Sylvador Abdelrahman

Sylvador Abdelrahman is van beroep kerkelijk werker onder moslims voor de gereformeerde kerk vrijgemaakt (GKV) in Delft. Daarnaast is hij voorganger van de Liberty Church. De Liberty Church is opgericht voor Engelstalige en Arabisch sprekenden in Nederland en houdt zaterdagse huisdiensten bij mensen thuis in Den Haag of, als de groep wat groter is, in de Morgensterkerk in Den Haag.

Achtergrond van Sylvador

Sylvador Abdelrahman is midden jaren ’90 naar Nederland gekomen vanuit Sudan. Om zijn kinderen, die nog in Khartoum (hoofdstad van Sudan) woonden, te kunnen verzorgen heeft hij direct vanaf dat hij in Nederland kwam support gehad van verschillende mensen die zich het lot van hem en zijn familie aantrokken.

Familie in Afrika

Sylvador is toen hij in Noord Sudan gevangen was gezet opgevangen door leden van de Moru stam. Hij ziet de Moru's als zijn familie 'back home'. Contact houden met de menen in Zuid Sudan ziet hij daarom als een eerste levensbehoefte. Sylvador's vrouw Ikhglas Omodo komt zelf uit Wau, dit ligt in het noorden van Zuid Sudan. Ikhglas is verbonden aan Safe Our Children. Zowel Sylvador als Ikhlas hebben veel contacten met Zuid Sudanezen in binnen en buitenland.