Operatie voor Darios Pakek

Darios is de chauffeur van de kerk van Lui. Hij is nu een half jaar ziek thuis en moet geopereerd worden, maar daarvoor is geen geld ...

Darios heeft scoliose. In een van zijn ruggenwervels zijn de zenuwen beklemd geraakt door overtollige bot groei. Simpel gezegd moet dit even schoongemaakt worden en dan kan hij weer verder… De operatie om dit te kunnen uitvoeren moet plaatsvinden in Congo. In South Sudan zijn hiervoor geen mogelijkheden.

Blije jongen

Darios was altijd een blije jongen. Hij is trots op zijn werk, chauffeur van de kerk van Lui, Mundri County, en zit altijd voor grappen. Maar nu is hij al een jaar thuis. Als chauffeur van de kerk werkte je als een vrijwilliger maar je kreeg regelmatig fooi. Nu is er geen inkomen voor Darios en zijn gezin. Met de maand wordt hij depressiever van de situatie. Zijn kinderen en zijn vrouw lijden hier enorm onder. Darios is nog maar 44 jaar jong maar nu al afgeschreven.

In South Sudan bestaat geen systeem van ziektekosten verzekeringen. In South Sudan ben je op jezelf aangewezen. Voor slechts in totaal USD 18.000 kan Darios de benodigde medische zorg krijgen. Dit is inclusief kosten van de vliegtickets en het verblijf in Congo.

Help Darios nu!

Wie kan en wil helpen? Doneren kan via een actie van GEEF. Wij hopen op gulle gevers zodat Darios weer als vanouds chauffeur van de kerk kan zijn.

Lees meer
Anbi Logo