Pietro Boschetti Primary School

De school heeft de naam gekregen van de man (Pietro) van de hoofdsponsor (Annemarie Boschetti). Zowel Pietro als Annemarie zijn helaas overleden. De bouw is gecoƶrdineerd door SWCC.

De SWCC (Support Women & Children Conflict) is een lokale uitvoerende hulpverleningsorganisatie onder leiding van Jolly Marutia. De SWCC heeft met locale contractors de school afgebouwd en opgeleverd in februari 2023.

Op 25 februari 2023 is de school feestelijk geopend. Namens African Mission hebben Jaco en Jeannet van Maaren de opening bijgewoond. Namens SWCC was Jolly aanwezig. Ook bischop Stephen Dokolo, de commissaris van de provincie Amadi en meerdere functionarissen van politie, overheid en kerk waren bij de opening aanwezig.

Wat nu vooral nodig is dat lesmateriaal gedoneerd wordt. We hebben behoefte aan schoolboeken, pennen, potloden en papier.

African Mission zal in februari-maart 2024 plafonds in de lokalen laten aanbrengen. Dit omdat tijdens het afgelopen regenseizoen is gebleken dat de geluidsoverlast van de regen te groot is. Als het hard regent kun je jezelf nauwelijks verstaanbaar maken. De nieuwe plafonds zorgen voor een goede isolatie zodat de lessen ook tijdens een hoosbui gewoon doorgang kunnen vinden.

Verder hebben we plannen om in het najaar 2024 nieuwe leraren naar de leraren opleiding in Kotobe te sturen. Hiervoor zoeken we nog sponsoren. De lerarenopleiding duurt 2-4 jaar. Dit zien wij als een noodzakelijke investering om het onderwijs op niveau te krijgen.

Lees meer
Anbi Logo