Medische materialen gevraagd voor Lui Hospital

Het ziekenhuis in Lui heeft gebrek aan veel medische apparatuur, gewoon kantoormateriaal en allerlei andere zaken die normaalgesproken gewoon in een ziekenhuis te vinden zijn.

Om operaties verantwoord te kunnen uitvoeren zijn dringend een aantal zaken nodig omdat er nu geen goed operatielicht is, de bedden op instorten staan en draagbare lampen in zowel de verloskamer als in de kleedkamer ontbreken. De gevraagde medische apparaten en materialen kunnen in Lui de kwaliteit van de ziekenhuis zorg aanzienlijk verbeteren en zal bijdragen aan het redden van mensenlevens.

Richtlijnen voor het doneren van medische apparatuur

Zoals bekend staat in veel Afrikaanse ziekenhuizen veel medische apparatuur die is geschonken door goedbedoelende donoren. Veel van dat materiaal blijft ongebruikt of wordt afgedankt. Voor het ziekenhuis in Lui geldt dat er nauwelijks materialen aanwezig zijn. Wij vragen dus niet zomaar medische apparatuur te sturen maar staan in nauw contact met de directie van Lui Hospitaal en houden ons aan de richtlijnen van overheden en van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Wij vragen medische apparatuur waarvan we weten dat de artsen weten hoe hiermee om te gaan. Wij controleren vooraf of de apparatuur compleet is en of er geen essentiële onderdelen ontbreken.

Werk je in een medische kliniek of ziekenhuis en denk je dat jullie organisatie bereid is om apparatuur te schenken? Wij komen graag met je in contact. Het is mogelijk om direct te mailen, appen of bellen met de directie van het Ziekenhuis in Lui. Wij staan in nauw contact met de organisatie daar. Door contact met ons op te nemen hierover kun je het verschil maken voor veel mensen in Mundri County.

Lijst urgent belangrijke materialen

Directie en staf van Lui Hospitaal hebben een lijst opgesteld met items die nodig zijn in het Lui Hospital. Het zou mooi zijn als een Nederlandse zorginstelling wat tweedehands apparatuur aan ons ziekenhuis schenkt. Hieronder een lijst met de grootste prioriteiten

Operatiekamer verlichting
Een operatiekamer verlichting om artsen optimaal zicht te bieden tijdens de chirurgische ingrepen. Het moet een plafondlamp zijn en het moet twee armen hebben. We hebben in onze OK al een ijzeren staaf gemaakt en bevestigd om de operatielamp aan op te hangen.

Operatietafel
Een operatietafel, ontworpen om ook orthopedische chirurgie uit te voeren

Draagbare operatielampen (voor kleedkamer en verloskamer)
Bovenstaande items zijn dringend aangezien we momenteel geen goed operatielicht hebben, ons operatiebed erg oud is en aan het instorten is, en we missen draagbare lampen in de verloskamer en kleedkamer.

Overig noodzakelijke medische materialen

Afzuigapparaten; het zou geweldig zijn om er een te hebben in de OT, een in de verloskamer en een op elke afdeling)
Enkele zuurstofconcentratoren; het zou geweldig zijn om er op elke ziekenhuisafdeling minstens één te hebben):
Sommige defibrillatoren; het zou geweldig zijn om er een in elk ziekenhuisgebouw te hebben):
Een C-arm digitale X Ray draagbare machine;
Enkele brancards;
Enkele monitoren; voor vitale functies met een groot aantal zelfklevende snoeren (het zou geweldig zijn om één monitor op elke afdeling te hebben voor ernstig zieke patiënten):
Eén ECG-machine met veel papierrollen;
Eén Ultra Sound-machine met convexe en lineaire sondes;
Enkele mobiele instrumentenstandaards;
Enkele roestvrijstalen karren;
Sommige krukken;
Enkele roestvrijstalen trapemmers;
Metalen kasten voor medicijnen, verbruiksgoederen en medische apparatuur;
Enkele instrumententafels; een voor OT, een voor de verloskamer en een voor de kleedkamer;

Laten we de Heer bidden dat sommige van de gevraagde items beschikbaar zullen zijn als tweedehands donaties voor Lui Hospital!

Medische materialen die nodig zijn in beeld


Lees meer
Anbi Logo