Bouw Lui Parish Church

Dit project is afgerond. De Lui Parish Church wordt een tweede grote kerk in Lui. Deze kerk wordt door ons gefinancierd en overgedragen aan de Episcopal Church, Lui Diocese.

In South Sudan en in Uganda hebben grote kerken vaak zogenaamde ‘parish’ kerken. Dit zijn vrij vertaald ‘satelliet kerken’. In Lui is de Fraser Memorial Cathedral de centrale kerk. Deze kerk is door ds. Fraser gesticht. De Fraser Memorial Cathedral is omgeven met verschillende historische gebouwen. Deze gebouwen stammen uit de tijd van ds. Fraser. Het zijn onder andere verschillende scholen voor zowel primair als secondair onderwijs.

Aan de noordkant van Lui wonen veel mensen die ook allemaal erg betrokken zijn bij de kerk. Voor deze mensen is de kerk in het centrum vaak wat ver weg en bovendien altijd vol met mensen tijdens de diensten. Daarnaast is het zo dat vrijwel elk gebouw hier mutifunctioneel ingezet kan worden. Omdat er grote behoefte is aan een nieuw groot kerkgebouw voor de mensen die hier wonen hebben wij besloten om een nieuw kerkgebouw te financieren; de Lui Parish Church.

De kerkbouw heeft even geduurd (van 2008-2011) maar is nu volledig voltooid en in gebruik genomen. Ook wordt les gegeven in de kerk omdat ons volgende project (de Pietro Boschetti Primary School) nog in voorbereiding is, hier later meer over!

Lees meer
Anbi Logo