Welkom in The Sudan

Vandaag, 1 januari 2002 zet ik voor het eerst voet aan de grond in 'The Sudan'. Een bijzondere ervaring om nooit te vergeten!

Vanaf Schiphol en op Frankfurter Airport overstappen in het uur van de jaarwisseling. Bij een geldautomaat scoor ik mijn eerste euro’s. Deze euro’s geef ik in de ochtend van 1 januari uit op de markt van Khartoum. Ik koop er nieuwe messen van want die in ons guesthouse waren uit elkaar gevallen bij het snijden van de eerste de beste tomaat.

Voor mij is vandaag alles een eerste keer ervaring. De tulbanden die je bagage uit handen trekken op de airport (je mag namelijk niet zelf je koffers dragen), de zinderende hitte, de Jezus en Maria afbeeldingen in de woonkamer van onze gastheer, ds. Sylvester. We zijn op reis, Ikghas, Rob, Leon en Anton. We bezoeken de projecten van onze stichting. Deze projecten bevinden zich in de vluchtelingenkampen rondom Khartoum.

Lees meer
Anbi Logo