Vakantiehuis van Annemarie Boschetti

Op een dag in 2009 werd ik gebeld door Annemarie Boschetti. Zij was getriggerd door de titel van onze nieuwsbrief "Help South Sudan nu!' Annemarie woonde in Umbria, Italia.

Daarnaast had ze ook een appartement in Arnhem. Onder de titel ‘Vakantiehuis Italia’ heeft zijn gasten uitgenodigd in haar appartementen in Umbria. Van de huurinkomsten werd een deel apart gelegd voor donaties aan onze stichting. Op deze manier heeft Annemarie haar bijdrage geleverd aan realisatie van de Pietro Boschetti Primary School in Lui.

Pietro Boschetti

Pietro Boschetti was de (inmiddels overleden) echtgenoot van Annemarie. Pietro was architect in Italia. Hij ontwierp met name schoolgebouwen. Annemarie wilde graag zijn naam aan de school verbinden als blijvende herinnering.

Wij zijn heel dankbaar voor deze bijzondere bijdrage van deze bijzondere vrouw. Gedurende een aantal jaar heeft dit zo gefunctioneerd. Meerdere malen ben ik op bezoek geweest bij Annemarie, meestal in Nederland maar ook een paar keer in Italia. Hier zijn de plannen gemaakt en dank zij dit initiatief hebben we de school uiteindelijk, vele jaren later, kunnen realiseren.

Lees meer
Anbi Logo