Feestelijke opening Dr. Pietro Boschetti Primary School

Op zaterdag 25 februari 2023 hebben wij groot feest gevierd. De Pietro Boschettischool is officieel geopend!

Vertegenwoordigers van overheid en overheidsinstanties waren aanwezig. Uiteraard Bisschop Stephen Dokolo, stafleden van de kerk, de commissionair van de provincie, vertegenwoordigers van de politie, beveiligingsmensen en ook bijvoorbeeld de aannemer waren aanwezig. Jaco en Jeannet van Maaren hebben samen met Jolly en de bisschop de openingsceremonie mogen leiden. De vele kinderen hebben enthousiast gezongen, we hebben samen gegeten en feest gevierd!

Sleutels overgedragen aan de kerk

Wij zijn God dankbaar voor de mogelijkheden die wij hebben gekregen om samen met Support Women & Children in Conflict dit project zover te kunnen brengen. En ja, we hebben nog veel wensen, toiletten voor de leraren zijn nog niet gereed, er zijn nog geen plafonds en er is geen goede infrastructuur om het gebouw. Met de opening van de school zijn ook de sleutels overgedragen aan de gemeenschap van Lui. Grond, gebouw en alles wat erbij hoort zijn eigendom van de kerk. Kerk, school en ziekenhuis, deze drie samen hebben door de jaren heen verschil gemaakt in Zuid Sudan.

Actie lesmateriaal via GEEF.nl

Wat nu prioriteit is: lesmateriaal. Er is in het geheel nog geen lesmateriaal in de school aanwezig. Via GEEF.nl zijn we daarom een actie gestart om lesmateriaal te kunnen aanschaffen. Doneer je nu dan help je de kinderen van Lui aan een betere toekomst!

Lees meer
Anbi Logo