Lui Hospital in verder verval

Het ziekenhuis van Lui raakt steeds verder in verval terwijl de problemen alleen maar groter worden.

Toen de burgeroorlog eindelijk werd beëindigd toen de SPLA / SPLM en de regering van Sudan op 9 januari 2005 het Comprehensive Peace Agreement (CPA) ondertekenden, is het ziekenhuis van Lui groots opgetuigd met hulp uit de United States. Samaritan’s Purse heeft veel geld gepompt in het renoveren van het ziekenhuis. Ze hebben medisch personeel ingevlogen en zijn adequaat aan de slag gegaan met het upgraden van dit ziekenhuis.

Enkele jaren later heeft Samaritan’s Purse de focus verlegd van South Sudan naar Darfur (in Sudan). Naast Samaritan’s Purse was ook Amref (Flying Doctors) actief voor het Lui Hospital. Zij gaven leiding aan het opleidingsinstituut voor zusters, gelegen op het terrein van het Lui Hospital. Ook Amref vertrok rond 2007 uit Lui.

Na het vertrek van Samaritan’s Purse en Amref heeft CUAMM (Doctors with Africa – Italia) het management op zich genomen. Aanvankelijk met een team van 5 artsen maar al snel was dit niet meer betaalbaar. Momenteel is er slechts een enkele arts actief. En dan te beseffen dat dit ziekenhuis een regio bedient zo groot als een middelgrote Europese provinciestad.

Lees meer
Anbi Logo